MRP SoZa B.V. is de projectontwikkelaar en eigenaar van SoZA. MRP SoZa is een samenwerking van VORM Ontwikkeling en MRP Development en bereidt op dit moment de plannen voor de herontwikkeling van het pand voor. 

Het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, direct tegenover treinstation Laan van NOI, wordt de komende 5 jaar dé plek in Nederland waar Sociaal & Zaken hand in hand gaan. In het pand vind je statushouders die in een co_living formule samen wonen met jonge Hagenaars. Door statushouders en Hagenaars te mixen is het idee dat de nieuwkomers sneller hun plek vinden in de Haagse samenleving. Aan de statushouders wordt – door professionals die ook in het pand werken – hulp geboden om hun leven weer op orde te krijgen op het gebied van werk, onderwijs, vrienden en taal. Dit geheel van samenwonen en gestructureerd begeleiden wordt ook wel de Haagse aanpak genoemd.

Daarnaast zal een deel van het pand omgetoverd worden tot een co-working space, waar sociale ondernemers, maatschappelijke organisaties en creatieve initiatieven samen met statushouders en buurtbewoners een bruisende community creëren. Ook is er ruimte voor innovatieve start-ups op het gebied van onder andere cyber security.

Het pand zal de komende jaren tevens een hoofdrol spelen bij de ontwikkeling van het stationsgebied Laan van NOI en eveneens een sterke push geven aan het Central Innovation District, het economisch en innovatieve hart van Den Haag.